Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. október 17., péntek

The Chocolate Show, London


A mai nappal megnyitotta kapuit a csoki show Kensington Olimpiában. Érkeztek francia, belga, spanyol és német kiállítók is a helyi csokikészítőkhöz. Az ismert márkák mellett, Hotel Chocolate, vagy a Rococo Chocolates, sok standon maguk a tulajdonosok, az ízviláguk megállmodói segítettek a vásárlóknak eligazodni a különlegességek között. Nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Többel beszédbe is elegyedtem.
Egy - kettőről szót is ejtenék.
A Deremiens márka belga tulajdonosa 10 éve készíti a finomabbnál - finomabb bonbonjait, pralinéit és csokikrémét. Egy kis faluban Prouvy - ben készülnek az édességek. Az erőteljes pink csomagolást már a terem másik sarkából kíszúrják a nézelődők. Aminek pont ez is lenne a célja, hogy egyből felfigyeljenek a csokikra, és ne menjenek el mellettük szó nélkül. http://deremiens.com/en/

A Tortapistocchi Firenzéből látogatott el a londoni show - ra. Két termékkel érkeztek, az egyiket évekkel ezelőtt. (Bocsánat, elfelejtettem hányat mondott. Talán tizenötöt?:) A lányáról, Elisáról nevezte el. Ha már festeni nem tud. Viccelődött. Az új termékük pedig tavaly került piacra. Az első változat egy étcsokis truffle torta , a második pedig egy tejcsokis. Nagyon tömény és intenzív ízű. 5 féle kakaóbabból készül a krém. http://www.tortapistocchi.it/
A Goufrais trüffelek nagyon hasonlítottak a firenzei tortához, viszont ezek cuki kis kuflóf formában készültek. A német családi vállakozás már 25 éves és ezt az egy terméket készítik nagy sikerrel.
http://www.angelicimports.com/store/index.php/cPath/22
 
 
Benoit Nihant belga chocolatier személyesen vásárólja meg a kakaóbabot, maga pörköli és készíti el a kis manufaktúrájában a bonbonokat és táblás csokoládékat. Ízléses és elegáns a csomagolás, gyönyörűek a termékek. http://www.benoitnihant.be/
 
 
A Boissier cukorkái és csokoládéi mesés fémdobozokban várják a tulajdonosaikat. Párizsból érkeztek a kiállításra. A manufaktúra 1827 - ben alakult. A gyönyörű csomagoláson kívül a csokik se a megszokott kocka, vagy bonbon formájúak. Apró fényes kis gyönygyöket is kóstólhatunk náluk, vagy szirom alakú ízesített csokikat.  http://www.maison-boissier.com/
 
Az olasz Venchi csokik itt a Covent Gardenben is megvásárolhatóak és 1878 - óta készülnek. A Cremino nevű réteges csokijukért mostantól teljesen odavagyok. Készítenek belőle bonbonokat és táblás kiszerelésben is kapható. http://www.venchi.com/uk/chocolate-gift-ideas.html
 


 
A Hans Sloane bab és drazsé formájú forró csokija annyira intenzív ízűek, hogy érdemes csak forró vízzel felengedni. Legalábbis nekem ezt javasolták az eladók. Az ital itt készül Angliában. Egyébként Sir Hans Sloane a jamaikai utazásai során ismerkedett meg a kakaóval és hozta el Angliának a gyógyszerként forgalmazott kakaó italt. Sőtt egyéb más dolgokban is jeleskedett Sir Sloane. Új növény és állatfajoknak neveket adott és például a British museum megalapítói között is megtalálhatjuk. http://www.hanssloane.com/history/
 


A kiállítók között a helyi http://www.macarons-by-babette.com/ is résztvett macaronjaival. Ha minden jól megy, jövőre tanfolyamot is fog indítani Babette. Én már alig várom.
 
A manufaktúrák nem csak árulták termékeiket, hanem a kis rögtönzött színpadon meséltek magukról, vagy recepteteket mutattak a részvevőknek.
Paul A Young olyan ismert Chocolatier itt Londonban a saját üzletével és a kiadott könyvével, hogy nem is nagyon lehetett a közelébe jutni, mert vagy dedikált, vagy interjút adott.
 
Akkor jöjjenek a fotók.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése