Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. április 3., kedd

Ízelítő, oeuf Cocotte á la Créme

Ezt a klasszikus Francia tojásételt a tálkáról nevezték el, ami elég kicsi egy tojás elkészítéséhez.
Rengeteg variációban készítik. Sajtal, párolt hagymával, spenottal, vagy párolt spárgával is készülhet, de a sonka, vagy a hal is finom hozzá.
Az alap recept nagyon egyszerű.Ha nincs ilyen tálkád, egyszerűen egy csészében is elkészítheted.
A tálka aljába egy kis vajat olvasztok, arra egy kanát tejföl kerül, só, bors majd a tojás és megint egy kevés tejföllel zárok. Megint pici só és egy kis metélőhagyma csak, hogy egy kis extra friss szín és íz is kerüljön bele.
Utána bedobom a sütőbe 3-4 perce, majd a kis fedelét is ráborítom és hagyom még néhány percre hülni.
Van aki esküszik rá, hogy a legfinomabb a tojás így elkészítve.
Ha kedveskedni akarsz a szerelmednek, egy ilyen tojás, narancslé, friss bagett és már kész is a tökéletes reggeli.
Én kicsit túl sütöttem ezen a képen, rövidesen kicserélem. Az az igazi, ha ki tudod mártogatni a kenyérrel a krémes tojássárgáját.

1 megjegyzés:

  1. De jo, nagyon köszi a receptet! Bàr nagyobb cocottom van és szilikonbol, de ez nem hàtràny, ha a férjem étvàgyàt nézem! :)

    VálaszTörlés