Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. április 18., szerda

Ízelítő, Îles flottante vagy Floating island azaz madártej

Egy jól behűtött madártej, ahogy a sárga vaníliás krémen ülnek a fehér tojásfehérje pamacsok.Öszintén, van aki ellen tudna állni?
Nem is csak mi magyarok vagyunk, rajongói ennek a desszertnek. A Francia Îles flottante is ugyanúgy készül, mint a miénk, csak grillázst pirítanak a tetejére, csak magában, vagy  mandulával. De előfordulhat benne egy extra réteg alkoholba áztatott keksz is.
Az angolok  floating island néven készítik, de megtalálhatjuk a Német, Lengyel, Horvát, vagy a Román konyhában is.
Az alaprecept mindenütt ugyanaz, a tojássárgáját vaníliával és tejjel felfőzik a krémhez, majd amíg kihül elkészítik a felvert tojáshabból pillanatok alatt kifőzött gombócokat.
Azért itt is lehetünk kreatívak. Láttam már csokiszószon pihenő tojáshabot piritott dióval megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése